Илиян Кузманов е първият български писател в топ 20 на Amazon

Илиян Кузманов е първият български писател, който влиза в Топ 20 класациите на „Амазон“ . Книгата му „Ако срещнеш Буда, убий го“ достигна до заветното 15 място в онлайн продажбите в началото на месец ноември, предават uspelite.bg.

Родом от Пазарджик, основната мисия на писателя е да подобри живота на по-малко щастливите от него. След като продолява жестоката бедност, пред която е изправен в България. Илиян учи в Канада и се мести във Великобритания, за да започне бизнес. Създател е на фондация „Art Angel „. Този бизнес сега финансира проекти по целия свят, борейки се срещу несправедливости като корупция, трафик на хора, неравенство между половете, бедност и др. Работата му е смесица между свободен бизнес и социални решения. Писателят коментира:

„Усещането е много хубаво, когато говорим за награда за първа книга и то зад Океана. Там критериите са много обективни и доста прагматични, не скрива вълнението си писателят. И въпреки това за мен големият успех е влизането в Топ 20 на „Амазон“, защото там е публиката, там са читателите, там е най-голямата литературна сцена, хора от целия свят.“

Книгата „Ако срещнеш Буда, убий го“ среща редица положителни отзиви. Около 600 международни медии обръщат изключително голямо внимание на българския автор. Някои от тях са CBS, Fox, NBC. А Washington Mail и New York Today правят репортажи за него, не само като автор, но и като активист с каузи.

„За мен беше особено важно мнението на един автор от Ню Йорк, който казва за моята книга, че тя е тази, която е търсил, след като дълги години се е занимавал с темата будизъм“, споделя той.

Излиян Кузманов избира и доста нестандартен начин на представяне на своята книга, а именно Балканско книжно рок турне, в резултат на което повече от 2000 книги попадат в ръцете на младежи от Македония, Сърбия, Румъния и Турция. Няколко екземпляра от книгата вече са част от фонда на Националната библиотека в Букурещ, а представянето на книгата в София е уважено от посланика на Великобритания у нас Роб Диксън.

 „Ако срещнеш Буда, убий го“ предстои да излезе и на български език пред родна публика, за да може повече български читатели да се докоснат до идеите на писателя и неговата визия за смисловите пластове на битието и съзнанието.