Задържаха близо 400 килограма хероин във Варна

Задържано е огромно количество наркотици – близо 400 кг хероин на стойност около 32 млн. лв. Арестувани са двама души – собственик на фирмата получател и митнически служител от Търговище.

Задържането им е за 72 часа, повдигат им се обвинения и ще бъде поискано постоянното им задържане под стража. Огромната пратка наркотик е първата подобна, която се залавя на наша морска граница в контейнери, беше съобщено на брифинг пред Съдебната палата във Варна.

Хероинът е бил разпределен в 487 пакета, които се били укрити в битумни ролки, като в 71 от тях са били изрязани тайници. Митничарите се усъмнили в товара, защото ролките били с различен цвят и с знаци на друг производител. Пратката с наркотика идва от Иран.

Стойността на наркотика тепърва ще се изчислява с експертиза за наличното в него активно вещество. Апелативният прокурор Владимир Чавдаров коментира, че за целите на процеса за момента цената се определя между 26 и 36 млн. лева. На незаконния пазар на наркотици обаче стойността му е двойно или тройно по-висока.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *