Инициативата „Оперни концерти онлайн“ стартира утре

Изкуството винаги намира път към хората. Поредно доказателство е новата инициатива в социалните мрежи „Оперни концерти онлайн“. Тя ще представя камерни концерти на известни български изпълнители, съобщава „БНР“.

Първият спектакъл ще се излъчи на 14 февруари от 18 часа в специално създадената за събитието група „Оперни концерти онлайн“В концерта ще участват двама солисти на Софийската опера – примата Лилия Кехайова и тенорът Ангел Антонов, както и съпругът на Лилия и неин вокален педагог Светослав Цанков и талантливият млад баритон Борислав Цанков. На рояла ще акомпанира Галина Апостолова.

В програмата са включени произведения от световната оперна класика – арии и дуети от „Бохеми“, „Турандот“, „Силата на съдбата“, „Евгений Онегин“, „Дама пика“ и др.

„Наближава нашето основно събитие – първият онлайн концерт! Подготовката ни за него беше много по-трудна, отколкото очаквахме – сменихме две зали, смениха се два технически екипа, разходите ни надвишиха очакваното и в движение намерихме спонсор. Дължим специална благодарност на нашите невероятни домакини от читалище „Христо Ботев“ – Божурище. С такива хора има надежда за бъдещето на нашата страна!

Нашият концерт показва просто етап от работата ни, а не краен резултат. Но подкрепата на толкова много хора беше огромен стимул да не се отказваме!“, споделя преди концерта тенорът Ангел Антонов, създател на групата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *