Лошото време остави десетки села в Добричко без ток, покрив се срути в двора на училище в Хасково

Валежите от дъжд, преминали в сняг, и силният вятър със скорост 41 километра в час, предизвика скъсване на електропроводи и села в Добричка област са без ток, съобщиха от пресцентъра на областната управа, съобщава „НОВА“.

С прекъснато ел. захранване са Сенокос, Дропла, Пряспа, Кремена, част от село Змеево – всички в община Балчик. Екипи на електроразпределителното дружество работят по отстраняване на авариите, допълват от областната управа.

Метален покрив се срути в двора на училище „Шандор Петьофи” в Хасково. Цяла нощ в града е вилнял изключително силен вятър. Скоростта му е била около 100 км/ч. Получени са десетки сигнали за паднали дървета и билбордове.

30 сигнала са получени тази нощ на тел. 112 от Пловдив и областта. Съобщенията са за паднали стърчащи части от покривни конструкции, стари дървета, керемиди и предмети.

Днес Жълт код за вятър е в сила за 22 области на страната, а за сняг и вятър в 6, сочи справка на сайта на „НИМХ“. Предупреждението за вятър е в сила за областите: 

Видин, Враца, Монтана, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Бургас, Сливен, Ямбол, Стара Загора, Хасково, Пловдив, Кърджали, Смолян, Пазарджик, София област и град, Благоевград, Кюстендил и Перник.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *