Започва годината на Белия метален Бик

Започва китайската Нова година, която ще продължи до 31 януари 2022 година. Точното време на настъпването на Лунната нова година е 12 февруари 2021 г. в 05:03 пекинско време, тоест в 19 часа на 11 февруари според времето у нас. По китайското летоброене годината е 4719 -та. Тя ще премине под знака на белия метален Вол/ Бик, според китайския астрологичен календар. В китайската култура Волът е ценено животно. Поради ролята му в земеделието, на него се приписват положителни характеристики, като трудолюбивост и честност.

Едно от най-важните послания на годината на Вола е, че успехът ще дойде за тези, които работят усилено. Волът е символ за движение напред, промяна на живота, резки завои и големи промени, а металът символизира твърдост на духа, неприкосновеност, стабилност. Китайската астрология вещае през 2021 г. хората, които са амбициозни, да бъдат най-щастливи.

В годината на Вола се очаква да не липсват перипетии, но тя ще бъде изпълнена и с много късмет и просперитет. Китайците вярват, че животът във времена на промяна е проклятие, а тази година ни очакват още промени. Обаче не е задължително да е за лошо. Промяната винаги дава шанс за растеж към по-добро. Предходната година беше тежка и затова всички се надяват следващата да бъде по-добра, по-успешна, по-спокойна и изпълнена с положителни емоции и здраве.

Металният вол ще е подходяща година и за въвеждане на ред в семейния живот. Ако у дома цари мир – всичко останало ще се подрежда. В Китай няма да има пищни тържества, с традиционните танци на улицата. Разбира се, всички се готвят за нейното посрещане, но властите призовават това да се случи в тесен семеен кръг. Празненствата ще продължат от 12 до 27 февруари, а официалните почивни дни в страната ще са само седем – от 12 до 18 февруари.

Популярни подаръци са червените панделки и червените пликове, в които се поставят символични суми за най-малките и най-възрастните. Народните поверия гласят, че червеното носи просперитет. Тъй като 2021-ва е втора поред “метална”, то нейният цвят ще е бялото. Другите цветове, които ще носят късмет в годината на Вола са жълто и зелено, които според Фън Шуй се свързват с благополучието.

Счита се, че металните аксесоари също привличат успеха. Желателно да имаме в дома си статуетка или изображение на животното на годината, за да привлечем късмета в дома или в бизнеса си. Смята се още, че за да имаме късмет, трябва винаги да носим със себе си нещо метално.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *