Можем ли да отслабнем без изтощителни упражнения?

Американската диетоложка Рейчъл Пол разказа как може да се отслабне без изтощителни упражнения. Според експерта не е нужно да се правят интензивни тренировки.

По-добре е да изберете вида на физическата активност, която наистина ви харесва, дори и да е по-малко ефективна. В този случай може да отнеме повече време за постигане на целта, но рано или късно тя ще даде резултат. При силовите, но неприятни упражнение е възможно да не се стигне до очакваните ефекти, защото е много по-вероятно организмът да отблъсне принудителния режим, смята Пол.

Когато става дума за ядене, тя съветва да се избират храни, богати на протеини и мазнини, които да бъдат допълвани със зеленчуци. Според Пол протеините и мазнините са необходими за задоволяване на организма с храна, а зеленчуците снабдяват тялото с диетични фибри. Експертът също смята, че когато отслабвате, трябва да се грижите за съня и психичното здраве. Резултатите са трудно постижими – без тях няма нито сила, нито мотивация за това.

Пол съветва да се включва куркума в диетата и да се консумират редовно зеленчуци. Тя смята, че е добре да не се подценяват здравословните мазнини, визирайки авокадото и рибата, които са богати на мастни киселини.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *