Кубрат Пулев: Изкарах COVID-19 като на шега

Звездата ни в профибокса Кубрат Пулев заяви, че не трябва пандемията от коронавирус да всява такъв страх в обществото. Кобрата гостува в предаването „Събуди се“ по НОВА и говори за премеждията, през които е преминал в последните няколко месеца

„Винаги съм критичен към себе си и близките. Тервел може много повече. Той е боксьор, който може повече. Има повече качества, които може да покаже. Години не беше играл и не можеше да се отпусне. Противникът игра мръсно. Опитваше се да се спаси. Когато човек му искат съвета, тогава може да го даде. Брат ми се вслушва. Заедно се стиковаме.

Когато бяхме с COVID-19 сме се смели. Учудвах се на психиката, която имам. Положението не бе приятно. Изкарахме го като на шега. Беше в момент, когато не ми позволи да се подготвя в такава степен. Аз съм боец, излизам и се бия. Не е проблем за мен това. Никой не ме притеснява.

Трудностите са да ги преодоляваме. Един коронавирус не може да ни сплаши. Не трябва до такава степен да има страх в обществото. Човек трябва да спортува. Да се грижи за себе си. Вижте какви планини имаме.

Бяха много сериозни психологически моменти, които минаха през мен, през моя отбор, Ули Вегнер (треньорът му). Не му казахме, че е болен. Той се държеше. После пък не искаше да повярва. Когато разбра, започна да вдига температура. Иначе беше като младо 18-годишно момче.

Радвам се, че поне сега говори джентълменски. Битката и преди самия мач са психологически нещата. На тази основа постигнах това, което исках. Аз го правя отвътре. Трябва да имаме дух. Най-важен е духът на един спортист.

С удоволствие бих се изправил срещу Уайт. И той много говори. Би било интересен мач. На този етап не искам да ви казвам да не ви подведа. Ще е интересно име срещу сериозен боксьор“, каза Пулев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *