Опасност от лавини в нашите планини и този уикенд

Лавинната опасност в планините остава, тъй като топлото време прави снега неустойчив, а вятърът води до пренос на снежна маса. Това предупреждават от Планинската спасителна служба, цитирани от „БНР“.

От Спасителната служба съветват любителите на зимните спортове да бъдат внимателни и да карат само по маркираните писти, а хората отишли в планината на разходка първо да се информират за метеорологичната обстановка в района, в който искат да отидат.

„Пирин, Рила, в Мальовишкия циркус и високите части на Мусаленския циркус, а тук на Витоша в района на Капакливец и естествено Стара планина – Джендема. Хората, когато искат да се разходят, нека първо да се запознаят с метеорологичната обстановка в района, в който искат да отидат, внимателно да се кара, теренът да бъде само на ски пистите.

Статистиката в момента показва, че от началото на 2021 година имаме 17 акции, което наистина е сериозно като цифра. За жалост само двама са със застраховки“, заяви Иван Драгошинов от Планинската спасителна служба към БЧК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *