Шанс да надникнем зад кулисите на Народния театър тази вечер

Нова поредица, която ще покаже на зрителите какво се случва зад кулисите преди началото на спектакъл, стартира днес, съобщават в официалния сайт на в Народния театър „Иван Вазов“ .

Камерата на театъра „ще влезе“ в гримьорните, реквизита и дори на готовата за спектакъл сцена заедно с някои от най-популярните актьори от трупата, за да разкаже как те се подготвят за спектакъл, как изглежда театърът броени минути, преди публиката да влезе в салона и много други любопитни неща.

Началото е точно в 18:30 ч., а видеото на живо ще може да се гледа в официалната страница на Народния театър във Фейсбук на адрес https://www.facebook.com/IvanVazovNationalTheatre и  в официалния канал в YouTube на адрес https://www.youtube.com/channel/UCr_uoDEsBYiiFk9V6Czk3pA.

В първия епизод от „театралния сериал“ главни герои ще бъдат актьаорите от спектакъла „КОГАТО ГРЪМ УДАРИ, КАК ЕХОТО ЗАГЛЪХВА“ – ТЕОДОРА ДУХОВНИКОВА, ДАРИН АНГЕЛОВ, ИВАН ЮРУКОВ, РАДИНА БОРШОШ, НАДЕЛИН НАЙДЕНОВ и БОГДАН БУХАЛОВ.

Те ще покажат как минават текста на пиесата преди представлението, какви ритуали за подготовка имат, каква е атмосферата в „чакащи артисти“ и още, и още, разказано от първо лице.

Зрителите ще могат да задават своите въпроси към актьорите за всичко, което искат да научат, както и за кои спектакли, в страницата във Фейсбук и на имейл pr.nationaltheatre@gmail.com. В 19:00 ч. ще бъде включен и 5-минутен стрийминг от началото на представлението.

„КОГАТО ГРЪМ УДАРИ, КАК ЕХОТО ЗАГЛЪХВА“ – един от най-гледаните спектакли на Народния театър по прочутата пиеса на П. К. Яворов, е режисиран от Бина Харалампиева, чиито подпис стои и под хита „Лисичета“, а в края на тази година – и под премиерния „Нова земя“. Сценичната версия на „Когато гръм удари, как ехото заглъхва“ е дело на Бина Харалампиева и Юрий Дачев, сценографията и костюмите са на Свила Величкова, а музиката – на Асен Аврамов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *