Босът на ФИФА обеща фенове по стадионите на Мондиал 2022

Президентът на ФИФА Джани Инфантино е категоричен, че предстоящото световно първенство по футбол в Катар през 2022 година ще се проведе с фенове по стадионите.

Покрай пандемията от коронавирус редица първенства и турнири се проведоха и предстоят да се състоят с ограничен брой зрители или пред опразнени трибуни.

„Ще има пълни стадиони. COVID-19 ще бъде победен с времето, ние ще се научим да живеем с това. Всички ние трябва да изиграем роля в глобалната битка срещу коронавируса. Призоваваме всички хора да помогнат за набавянето и разпространяването на ваксини и тестове до всички краища на планетата.

За футбола е важно да бъде част от обществото и да адресира подобни проблеми. Може би децата по света ще слушат по-внимателно, ако Оуен или друга легенда им кажат да си мият редовно ръцете, отколкото някой политик или лекар“, коментира Инфантино.

Световното първенство в Катар ще се проведе от 21 ноември до 18 декември 2022 година. Това ще бъде първият Мондиал в историята, който ще се играе през зимата. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *