Излязоха шокиращи аудиозаписи около смъртта Марадона

Около два месеца след смъртта на Диего Армандо Марадона, личният лекар на футболната легенда Леополдо Луке, е един от обвинените за неправомерната смърт.

Порталът „Infobae“ публикува шокиращи аудиозаписи от разговори между Луке и психиатъра на аржентинеца – Аугустин Косачов, които са проведени в деня на смъртта на играча.

Луке разговаря с Косачов по пътя към провинция Сан Андрес, където Диего почина. По време на разговора им медицински персонал се опита да съживи Марадона.

Косачов, който отива в 10 часа в къщата на Диего заедно с психолога Карлос Диас, за да извърши рутинен преглед, намира световния шампион вече в кардиореспираторен арест.

В разговора неврохирургът пита психиатъра за здравословното състояние на Марадона. „Не се притеснявайте, сега съм на магистралата. Ще стигна там… Изглежда, че е мъртъв“, се казва в един от разговорите на Луке.

„Трябва да отидеш до Сан Андрес. Трябва да продължиш по улица Санта Мария де Тигре, докато намериш улица Италия“, продължава той.

Най-шокиращият разговор от всичко и с най-голяма липса на чувство е следният: „Да, идиотът изглежда, че е направил кардиореспираторен арест. Дебелият ще умре.“

В разговора между Косачов и Луке става ясно, че психиатърът се опитва да разкаже какво се случва в дома на Марадона: „Реанимират го и интубират. Линейката не пристигна навреме.“

„Разбирам, разбирам, че това е реанимация, но сега продължават ли да го реанимират? Или вече го интубират? Възвърна ли му се пулса или не? Това искам да знам, ако сърцето отново бие. Защото ако от половин час няма пулс, то всъщност е мъртво. Това искам да знам“, отговаря Луке.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *