Румен Радев ще се кандидатира за втори мандат

Президентът Румен Радев обяви, че той и вицепрезидентът Илияна Йотова ще се кандидатират за втори мандат. Той е на мнение, че този ранен анонс е с цел да помогне на българските избиратели да имат „информиран избор за статуквото и алтернативата“, както и политическите субекти да се позиционират спрямо техните принципи и приоритети.

„Измина година на драматични, бурни събития, които ускориха хода, в тази турбулентна година, президентската институция продължи да бъде коректив срещу беззаконието и лобизма, да работи и отстоява интересите на българите зад граница.

Изригналите протести, потвърдиха правотата на президентската институцията. Тя беше отново на висотата на обществения интерес и подкрепи с присъствие и призиви за оставки към Народното събрание. Институцията ни бе стожерът, който не допусна исканията да бъдат удавени в разразилата се пропагандна кампания на властта.

Предстоящите парламентарни избори през април поставят българските градани пред дилемата да приемат или отхвърлят днешния модел на властта – корумпирана, задкулисна, разхитителна, несправедлива към обикновения българин“, каза Радев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *