Разкриха максималната възможна продължителност на живота на човек

Биолози разработиха тест, който дава възможност чрез анализ на кръвта да се определи динамичното състояние на тялото, който характеризира общото ниво на физиологична стабилност. В резултат на това учените са установили максимално възможната продължителност на живота на човек, пише списанието Nature Communications.

Експертите са открили, че устойчивостта на организма достига своя минимум в диапазона между 120-150 години. Учените смятат, че максималната възраст не зависи от стреса и е абсолютната граница на продължителността на живота на човек.

Учени от Московския физико-технологичен институт (MIPT) разработиха нов метод за определяне на биологичната възраст чрез анализ на кръвта и предложиха да се използва универсалният комплексен индикатор DOSI за динамичното състояние на тялото, като се вземат под внимание болестите на изследвания, информация за неговата физическа активност, възраст и начин на живот.

Преди това учени от Университета в Глазгоу откриха, че три минути упражнения на час намаляват риска от ранна смърт. Изследванията показват, че за тези, които водят заседнал начин на живот, е оптимално да отделят по три минути на всеки час за умерено до енергично упражнение. Ако говорим за по-лека физическа активност, тогава трябва да се отделят минимум 12 минути.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *