Доц. д-р Мира Каланова и д-р Петя Диманова с нов творчески проект

Седмица след като беше отличена с „Икар“ 2021 ръководителят на специалност „Сценография“ в НАТФИЗ доц. д-р Мира Каланова се зае със следващия си творчески проект.

Заедно с д-р Петя Диманова, вокален педагог в Академията, започнаха работа по спектакъла „Балконът на Вазов“ с режисьор Диана Добрева в Народния театър. 

Като част от преподавателския състав в сценичния факултет на НАТФИЗ те ще очакват новото попълнение кандидат-студенти, които да заемат местата си в бакалавърските Актьорство за драматичен театър (проф. Пламен Марков и проф. д-р Ивайло Христов)Актьорство за куклен театър (проф. Боньо Лунгов)Театър на движението – Танцов театър (доц. Ясен Вълчанов)Режисура за драматичен театър (проф. Пламен Марков)Сценография (проф. д-р Чайка Петрушева)Театрознание и театрален мениджмънт (проф. д.н. Камелия Николова)Театрална продукция (доц. д-р Петър Кауков)и магистърските специалности Мениджмънт в сценичните изкуства и индустрии (проф. д-р Лидия Върбанова)Театрално изкуство (проф. д.н. Венета Дойчева)Режисура в сценичните изкуства (проф. Пламен Марков)Публична реч (проф. д-р Веселина Раева).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *