Разочарование и за Цвети Пиронкова на „Ролан Гарос”

Най-успешната българска тенесистка в последното десетилетие Цветана Пиронкова не успя да преодолее втория кръг на квалификациите на тазгодишния „Ролан Гарос”. Българката отстъпи от швейцарката Сюзан Бандеки с 4:6, 6:2, 3:6 и по този начин изгуби шансове да се класира във финалния мач на пресявките.

Срещата започна с надмощие на Пиронкова, като нашето момиче често достигаше до възможности за пробив, но така и не успяваше да вземе подаването на съперничката си. За съжаление Бандеки беше далеч по-точна и реализира пробив още при първия си шанс, който обаче Цвети върна мигновено. Последва обаче спад в играта на българката и това позволи на Бандеки да запише откриващия сет на сметката си с 6:4.

Втората част стартира ударно за Цвети, която поведе с 3:0 гейма и докрая на частта не позволи да се стигне до изненада и изравни сетовете.

Третият сет също започна отлично за Пиронкова, която поведе с 3:0 и точно когато Цвети се виждаше краен победител, ролите на корта се обърнаха тотално. Швейцарската тенесистка заигра отлично, а Цвети започна да греши прекалено много и по този начин сдаде мача.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *