Поискаха отмяна на Олимпиадата в Токио

Група депутати от градското събрание на окръг Токио се обърна към държавните власти с искане за отмяна на лятната Олимпиада в японската столица заради тревожната ситуация в страната с разпространението на коронавируса. Официалното писмо, подписано от около 130 членове от градското събрание, е изпратено до премиера Йошихиде Суга и до губернатора на Токио Юрико Коике.

Организаторите и Международният олимпийски комитет са категорични, че форумът ще се състои, въпреки че беше взето решение на състезанията да не бъдат допускани чуждестранни зрители. Организаторите на Игрите все още не са решили дали ще бъде разрешено присъствието на ограничен брой местни привърженици, но се очаква този казус да бъде решен през юни.

Олимпиадата в Токио трябва да се проведе от 23 юли до 8 август, след като бяха пренасрочени с година заради пандемията от COVID-19.

Няколко проучвания сред местното население в последните седмици показаха, че между 60 и 70 процента от жителите на Япония подкрепят идеята за отлягане или нова отмяна на Олимпийските игри в Токио.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *