Стартира националната кампания „Зелено четене”

В някои от по-големите градове в страната ще започне кампанията „Зелено четене”. Тя ще стартира от 27 май и ще продължи до 26 юни. Книги на български автори ще бъдат оставени в паркове и градини в градовете и всеки ще има достъп до тях и ще може да им се наслади. Всички, които са се сдобили с ново четиво, ще трябва да направят снимка и да я публикуват в социалните мрежи с #книгодар.

Инициатор на кампанията е младият писател Надежда Динева, която споделя, че самата инициатива датира от съвсем скоро и първоначално е трябвало да бъде проведена само в столицата, но след като споделя идеята си на свои приятели, кампанията се разраства много бързо и на национално ниво. Градовете, които ще обхване са: София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Велико Търново, Плевен и Благоевград.

Кампанията има за цел творчеството на много млади автори да се популяризира и да стигне по-лесно до обществото, както и да се насърчи четенето на публични места. Всеки човек може да стане част от кампанията, която ще премине под мотото „Книгите сами ни намират” като остави своя книга на местата, където могат да бъдат намерени останалите четива.

Към момента в „Зелено четене“ безвъзмездно със своите творби са се включили 10 български автори, както и с 2 сборника с най-добрите творби на български младежи от последните две издания на националния конкурс „И децата покоряват светове! Покажи, че можеш!“. „Предстои да се включат и още автори.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *