Любими български творби „оживяват” на площад Славейков по случай 24 май

Любими творби на поколения българи ще оживеят специално за 24 май на ембламатичния площад Славейков в София. Класически и съвременни произведения от аудио библиотеката на Storytel ще са част от специалната мултимедийна инсталация в сърцето на София, които са специална изненада за празника.

Самата мултимедийна инсталация „Звукът на българската литература” е създадена специално за празника и ще представи на всеки минувач на площада незабравими класически произведения, както и творби от съвременни автори с гласовете на любими лица от културната сцена като Юлиан Вергов, Койна Русева, Георги Господинов и много други.

Сред подбраните аудио откъси от българската проза и поезия личат имената на вечните Иван Вазов, Пенчо Славейков, Пейо Яворов, Димитър Димов, Никола Вапцаров, Христо Смирненски, Блага Димитрова, Димчо Дебелянов, докато съвременните автори ще бъдат представени от Георги Господинов, Илиян Любомиров, Виргиния Захариева и др.

Аудиоинсталацията е посветена на съвременните начини да се докоснем до книжовността, чрез технологиите, до които имаме достъп. Благодарение на тях, ние имаме достъп до любимата си книга по всяко време и навсякъде, само с няколко клика.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *