Зала Универсиада събира най-добрите родни снукър играчи в края на май

От 24 до 28 май зала Универсиада в София ще бъде домакин на първия турнир от веригата „Снукър Гран При България”, където ще се съберат едни от най-добрите играчи по снукър в страната.

Първото издание на надпреварата ще бъде с участието на десетима състезатели, като те ще бъдат разделени в две групи, а първите двама от всяка група ще продължат напред към полуфиналите. Край зеленото сукно ще застанат Георги Величков, Виктор Илиев, Братислав Кръстев, Ивайло Петков, Теодор Чомовски, Максим Костов, Димо Ангелов, Спасиан Спасов, Велиан Димитров и Георги Георгиев.

Съдийството ще бъде поето от международните рефери Пролетина Величкова, Десислава Божилова и Цветелина Минкова, които са се изявявали на едни от най-силните снукър турнири в света.

На 24, 25 и 26 май ще се изиграят мачовете от предварителните групи, на 27 май двата полуфинала, а последният ден е запазен за големия финал.

Вторият турнир за годината ще се проведе преди коледните празници, а от Българската снукър федерация изразяват готовност през следващата година веригата да  бъде с повече и по-силни състезания в календара си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *