Американски диетолог: Забравете за чипса, ако искате да отслабнете

Американският диетолог Лорън Манакър посочи картофения чипс като една от храните, от които се пълнее най-много и които трябва да се премахнат от менюто на тези, които искат да се отърват от излишните килограми. Това съобщава сайтът Eat This, Not That!

Изследванията показват, че хората са склонни да наддават на тегло, когато ядат картофени чипсове редовно. „Както много други храни, картофеният чипс може да бъде много калоричен, особено ако се яде често и в големи количества“, казва експертът.

Причината за това според диетолога не е само в съдържанието на калории в чипса. „Една порция картофен чипс е еквивалентна 28 грама или 18 парченца чипс“, обяснява тя. „Като лицензиран диетолог много рядко виждам хора, които се ограничават до 18 парченца.“ Ситуацията се влошава, ако чипсът бъде комбиниран с някакъв сос. „Много от сосовете също са доста калорични и могат да допринесат за увеличаване на теглото“, казва Манакър.

Експертът препоръчва на хората, които се опитват да отслабнат, да следят внимателно количеството картофен чипс, който ядат или да намерят по-здравословни алтернативи на тях.

По-рано беше съобщено, че американският диетолог Райли Торнтън съветва тези, които отслабват, никога да не ядат чипс от торба. Вместо това е по-добре да ги излеете в купа, така че е по-лесно да следите количеството изядено и да контролирате размера на порцията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *