България се класира за финала на Евровизия 2021 в Ротердам

Виктория Георгиева и нейната песен “Growing Up is Getting Old” се класираха на финала на тазгодишното издание на песенния конкурс Евровизия, който се провежда в Ротердам.

Виктория се качи на сцената под фаталния номер 13, който обаче се оказа щастлив за талантливата варненка, която успя да изправи публиката на крака със страхотното си изпълнение.

На втория полуфинал се представиха общо 17 страни и техните изпълнители, като освен България, за големия финал се класираха още Албания, Сърбия, Молдова, Португалия, Исландия, Сан Марино, Швейцария, Гърция и Финландия. Към тях се добавят и класиралите се от първия полуфинал 10 държави: Азербайджан, Белгия, Кипър, Израел, Литва, Малта, Норвегия, Русия, Украйна и Швеция. По регламент на финала директно отиват страната домакин, в случая Нидерландия, а също така основателите и главни спонсори на конкурса Великобритания, Италия, Франция, Германия и Испания.

България участва за 13-ти път в Евровизия, като за пети път се класира за големия финал. През 2020 г. песенният конкурс бе пропуснат заради коронавируса, но през тази година се провежда с пълна зала, без маски и дистанция, като единственото условие на зрителите е да представят отрицателен PCR тест.

Големият финал е в събота от 22 часа българско време.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *