Електрическият автомобил KIA EV6 е събрал рекорден брой предварителни поръчки в Европа

За новия електрически автомобил KIA EV6 са издадени 33 хиляди поръчки за покупка за един месец, което е три пъти по-високо от плана за продажби на този модел за текущата година. Това съобщава пресслужбата на корейската марка.

Също така електрическият автомобил KIA EV6 предизвика голям успех на корейския пазар, като направи 21 хиляди поръчки в първия ден на продажбите на 30 март 2021 година. Такъв огромен успех може да се сравни само с интереса, предизвикан от новия кросоувър KIA Carnival. За този модел са продадени около 23 хиляди автомобила в първия ден след обявяването на цените.

Кросоувърът KIA EV6 стана първият електрически автомобил в историята на марката, който няма аналог сред традиционните електромобили. Това електрическо превозно средство се основава на изцяло нова модулна платформа за електрически превозни средства E-GMP (Electric-Global Modular Platform). Компанията очаква, че до 2030 г. приблизително 40% от общите продажби на KIA ще дойдат от акумулаторни електрически превозни средства (BEV), хибридни модели (HEV) и приставни хибриди (PHEV). И появата на EV6 на пазара ще бъде началото на изпълнението на този план от марката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *