Xiaomi разработва цилиндричен смартфон (СНИМКА)

Китайската компания за електроника Xiaomi е патентовала цилиндричен смартфон. Това съобщава холандското издание „LetsGoDigital“.

Изобретението на производителя е подадено в Националната администрация за интелектуална собственост на Китай (CNIPA) още през март, но приложението е публикувано чак през май. Съдейки по изображенията, Xiaomi ще представи смартфон под формата на цилиндър, чийто гъвкав дисплей може да се навие вътре в корпуса.

Според „LetsGoDigital“, визуално устройството наподобява интелигентен високоговорител Xiaomi Mi Smart Speaker, за което свидетелства перфорацията за високоговорителите, разположени в долната част на корпуса. В спецификацията на патента обаче ясно се посочва, че заявената притурка е смартфон, който се изважда.

Специалистите разгледаха изображенията на прототипа и видяха особеностите на телефона върху тях. По-специално, авторите откриха двойна камера и USB-C порт за зареждане и пренос на данни. „Съдейки по дизайна на обективите, това е основната камера, светкавицата и камерата за увеличение“, съобщава изданието.

То допълва, че прибиращият се екран и внушителната система от високоговорители правят това мултимедийно устройство подходящо за гледане на филми или слушане на музика в компанията. Поради конкретния случай обаче изглежда не особено удобно да говорите на това устройство и да го носите в джоб или чанта.

Припомняме, че това не е единственият случай, в който компанията се опитва да наложи еволюция при смартфоните. В началото на 2020 година в мрежата се появи патент за смартфон Xiaomi с три екрана. В случая ставаше дума за гъвкав дисплей, който обхваща предния и задния панел, както и края на устройството.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *