Васил Петров с нов аранжимент на хита „Подслон в дъжда“ (ВИДЕО)

„Подслон в дъжда“ е един от големите хитове на Васил Петров, с който през 1995 година грабва наградата на Златния Орфей за хит на година. Песента е по музика на Васил Пармаков, по текст на Тери Калиски и Милчо Спасов. Днес той я представя в нова, акустична версия в аранжимент и акомпанимент на китариста Стойчо Стоянов.

Васил Петров: „Китарния ъмплъкт аранжимент на Стойчо Стоянов ми даде добра основа да се насложа отгоре и да дам нещо по-различно на тази песен.“

Режисьор и оператор на красивата лента е Михаил Янакиев. Монтажът и постпродукцията е на Михаил Янакиев и на Стойчо Стоянов, музикант и собственик на развиващата се музикална школа XS Artist – music school, а песента е бонус към новият албум на Васил Петров „LOVE SONGS“ Vol. 1. Това е 14-ти и най-романтичен до момента студиен албум на многократно награждавания ни артист.

С нов поглед върху живота, елегантно и с финес, той влива нова любов в няколко популярни поп хитове и великолепни класики на музиката, която го вълнува. Съпроводът е от триото на талантливият пианист и аранжор – Ангел Заберски младши. В състава на триото басист е Борис Таслев, а барабанист e Стоян Янкулов – Стунджи. Записите са направени в Intelligent Music Studios от музикалния продуцент Иво Стефанов, а продуценти на албума са Васил Петров и Милен Врабевски/Intelligent Music Ltd.

В трак листа присъстват още идеалистичната и прелестна „Smile“. Вътре място намира и джаз образеца на Rodgers & Hart, „My Funny Valentine“, баладите „Laura“, „The shadow of your smile“. Други забележителни песни са боса нова темите „Corcovado“ и „A day in the life of a fool“, романтичната „I remember you“, както и „Who can I turn to?“, и темата на Гершуин „Embraceable you“ и други.

Видеоклипът е осъществен с приятелската подкрепа на NESCAFÉ Dolce Gusto. Декориран е с красивите лампи от магазини Габровски. Фотографи на корицата на албума са Евтим и Евгени Пудини.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *