Бил Гейтс посочи трите най-големи научни постижения в историята

Основателят на Microsoft Бил Гейтс нарече коронавирусните ваксини най-голямото научно постижение в историята. Той говори пред изданието „Handelsblatt“.

Така американският предприемач отговори на въпроса кои три изобретения смята за най-важните в света. „Ваксините срещу COVID-19 ни дадоха голяма надежда, че тази година ще преодолеем пандемията“, подчертава Гейтс.

Според него пробивът е направен не само от технологии за производство на ваксини на базата на шаблонна рибонуклеинова киселина (mRNA), но и на базата на аденовирус, който включва, по-специално, руския „Sputnik V“. Бизнесменът счита, че предимствата на такива лекарства са приемлива цена, лекота на доставка и висока адаптивност.

На второ място Гейтс постави създаването на микропроцесора. Основателят на Microsoft отбеляза, че е фен на това устройство, тъй като именно микропроцесорът направи личния компютър възможен и стартира вълна от иновации, която не стихва от 50 години.

Гейтс завърши списъка със, „Зелената революция“. Това е комплекс от промени в селското стопанство на развитите се страни в средата на миналия век. Това доведе до значително увеличение на добивите.

През август миналата година милиардерът заяви, че в редица страни пандемията от коронавирус ще приключи до края на 2021 година. Според него развитите държави ще могат да победят COVID-19 до края на 2021 г., а останалият свят ще прекрати пандемията до края на 2022 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *