Феновете се обединяват срещу Боби Михайлов

Феновете в родния футбол се обединиха. Причината е случващото се в Българския футболен съюз и завръщането на Борислав Михайлов на президентския пост.

Привърженици от фенклубовете на различните отбори излизат с декларации, осъждайки ставащото. Негодувание вече изразиха от Тръст „Синя България“, а сега последва и реакция от фенклубовете на пловдивските Ботев и Локомотив.

„Смятаме, че създалата се ситуация с начина по който Борислав Михайлов опита да се самоназначи отново за президент на централата, е крайно неприемлива и за пореден път доказваща липсата на професионално отношение към българския футбол“, пишат феновете на Ботев.

„Времето за промяна в българският футбол настъпи! И това трябва да се случи незабавно! Некомпетентността и аматьорщината продължават да бушуват по най-високите етажи на родната футболна централа.

Това говорят и фактите от последните безумни и неадекватни решения относно отлагането и изиграването на оставащите мачовете от плейофната шестица на ЦСКА 1948, където пряко ощетен е нашият отбор, с които обаче се облагодетелства друг отбор – хладен полъх от едни отминали времена, които не трябва да се завръщат. БФС се е превърнало в частно дружество с неограничена безотговорност…“, се пише в становището на привържениците на Локо (Пловдив).

„Измина Страстната седмица, а след нея и светлото Христово Възкресение. Тишината, страхът и примирението във футболната ни общественост остава. Свидетели сме на самонадеяна, нагла и ненаядена клика от „футболни деятели“, която си позволява безочливо да организира пародиен 45-минутен „Изпълком“, за да се намести комфортно на ръководните позиции на българския футбол. И то след „официално“ подадени оставки. Стана ясно, че всъщност, тя никога и не си е тръгвала. Какво свърши тя? Вечно отлагане на събрания и реформи. Безобразно слаб национален отбор.

Допускането на преименувани отбори в най-висшия ешелон, сервилни правила и липса на отпадащи отбори. Тежък клиентелизъм – на и извън терена. Липсата на всякаква визия за развитие на родния футбол. Корупция и театралните финансови проверки с оневиняващи доклади на институциите.Списъкът е плачевен и може да продължава до безкрай. Единственото по-тъжно в ситуацията е повсеместното мълчание по всички фронтове – клубове, собственици, футболисти, та дори и фенове…

Левскарите сме свикнали да сме първи. Първи се опълчихме на комунистическия режим и милиционерщината с цената на големи саможертви от страна на нашите предци. Първи бяхме и в Жан Виденовата зима пред парламента. Първи се осмелихме да се борим срещу модела „Бащица“ и да въведем участието на футболните привърженици, което днес е особено актуално. Първи сме и днес, когато ясно и точно заявяваме, че открито се противопоставяме на процесите и управлението на родното БФС! Срам ни е от вас. Срам ни е от всичките ви интриги, схеми и безочливо управление, което докара българския футбол до това равнище.

Срам ни е от политическите ви зависимости. Срам ни е от мълчанието на ръководството на нашия любим Клуб. Срам ни е и от факта, че начело на БФС стои една наша и толкова обичана в миналото футболна легенда, която днес е просто прогнила от материализъм и различни субстанции. Тръст „Синя България“ призовава за промяна. За моментално свикване на извънредно общо събрание и за прозрачен избор на ново ръководство на БФС.

Призоваваме най-отговорно и за остра реакция от страна на ПФК „Левски“ по повод бутафорните постановки в БФС. Всички сме наясно, че без нормално управление, клубният футбол в България е обречен на текущото неугледно съществуване с предизвестен шампион и политически обвързаности на големите отбори.

Подкрепяме открито всеки, който с необходимия морал и ценностна система да донесе промяна. Независимо от клубната му принадлежност или пристрастия.

Всички видяхме до какво ни доведоха големите „сини“ и „червени“ футболни легенди Колкото и да искате – ние няма да мълчим. Футболът е за феновете.

Футболът – това сме ние“, е съобщението на Тръст „Синя България“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *