Съпрузи, които са женени от 68 години, умират в рамките 72 часа разлика

Мъж и жена починаха един след друг с разлика от 72 часа след 68 години брак. Това съобщава британското издание „Mirror“. Бренда Стъд починала на 27 септември от сепсис, причинен от усложнения от COVID-19. Според вестника, след като съпругът й научил за смъртта й, той никога повече не проговорил.

На 30 септември Теранс Стъд напуска този свят от рак на панкреаса. Отбелязва се, че по време на смъртта той е плакал и е държал в ръцете си отливка от ръката на жена си. По време на смъртта и двамата съпрузи са били на 83 години.

Дъщерята на възрастната двойка Джули Макклуни отбелязва, че след смъртта на Бренда баща й се е отказал и е спрял да се бори. „Те бяха просто щастливи и доволни, че обичат прости неща: взаимно, танци, ресторанти, опера и бинго“, споделя тя.

Бренда и Теренс се запознали през 1953 г., когато били на 15 години. Година по-късно те се оженили и оттогава не са прекарали нито един ден разделени. Единственият период на раздяла в живота им била, когато Теренс е прекарал известно време в болница заради нараняване на крака.

Според Макклони, Бренда е била много привлекателна жена и често се е състезавала в конкурси за красота. Съпругът й работил като автомеханик. През 1970 г. г-жа Стъд е диагностицирана с множествена склероза и Теранс се грижи за нея по време на лечението й.

На 5 ноември се проведе съвместно погребение на двойката. Пепелта им беше разбъркана и разпръсната в Скегнесс, над мястото, където те обичали да почиват.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *