Стотици хиляди коли са излезли от София за празниците

Точно 497 569 превозни средства са излезли от София на 29 и 30 април – последният работен и първия почивен ден за Великден. Това са отчели трафик камерите на Агенция пътна инфраструктура.

Най-много превозни средства в посока Бургас са преминали по магистрала Тракия – 225 048. След това е Хемус – 128 700 МПС, Струма – 46 605, пътя София-Калотина – 53 233, трасето през Искърското дефиле – 24 077, и Подбалканския път – 19 906.

За улеснение на трафика по „Тракия“ от 4 май (вторник) до 9 май (неделя) в района на ж.п. надлеза при 159-ти км ще има две ленти за София и една за Бургас. Поради ремонтно-възстановителни работи на съоръжението движението се извършва двупосочно  в платното за Бургас.

Заради ремонт е ограничено движението в участъка между пътните възли „Чирпан – Изток“ и „Стара Загора“ на АМ „Тракия. За ремонта на над 23 км от трасето са затворени и двете платна и трафикът преминава по обходен маршрут.

Пътуващите от Бургас към София се отклоняват при пътен възел „Стара Загора“ на АМ „Тракия“ до пътен възел „Стара Загора – Кольо Ганчев“. От там по ще продължават до пътен възел „Чирпан – Изток“, за да се качат отново на „Тракия“.

Алтернативен маршрут на АМ „Хемус“ в посока Монтана и Видин са проходът „Петрохан“ и пътят през Искърското дефиле.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *