HBO стартира работа по предисторията на „Игра на тронове“

Телевизионният канал HBO започна работа по поредицата „Къщата на дракона“, която е предистория към „Игра на тронове“. Това стана ясно след публикация в „Twitter“ акаунта на проекта.

На снимките се виждат актьорите, които правят първото четене на сценария. Фотосите зад кулисите показват целия основен актьорски състав, включително Пади Консидайн, който ще играе ролята на крал Визерис Таргариен, и Оливия Кук, която ще се появи като Aлисънт Хайтауър.

Събитията от „Къщата на дракона“ се развиват около 300 години преди „Игра на тронове“. В сериала ще участва Хаус Таргариен в разгара на управлението му във Вестерос. Изпълнителите на проекта са Райън Кондал (Колония) и Мигел Сапочник (Битката на копелетата).

Последният ще заеме режисьорския стол за пилота и някои други епизоди. Отбелязва се, че композиторът на „Игра на тронове“ Рамин Джавади ще се завърне да записва музика за новия сериал.

По книгата „Огън и кръв“ на американския писател Джордж Мартин, „Къщата на дракона“ ще има премиера на HBO Max през 2022 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *