Изпуснали сте си телефона във водата? Ето как да го спасите

Възможно е да върнете удавения смартфон към живота, но за това трябва ясно да действате по определен начин. Иля Шатилин, анализатор на агенция „TelecomDaily“, описа начина за спасяване на джаджи в интервю за радио „Sputnik“.

Според него водещите смартфони на Apple, Samsung, Huawei и други големи марки са силно водоустойчиви, но не гарантират същото ниво на надеждност след продължителна употреба. Шатилин подчерта, че пукнатини, драскотини и други механични повреди водят до факта, че влагата може да попадне в смартфона.

Той отбеляза, че използването на сешоар определено не си струва опита да поправите устройството, особено когато става въпрос за доста нов телефон. „Можете да издухате водата още по-дълбоко в приспособлението със сешоар. Също така, под въздействието на висока температура, пластмасовият калъф може да пострада “, обясни експертът.

Специалистът добави, че оризът наистина може да помогне за източването на течностите в устройството. „Трябва да се поставят в ориз или силикагел, тъй като те извличат влагата. Силикагелът е по-добър, но вероятно нямате у дома. Ако оставите смартфона си в ориз за един ден, това може да помогне “, каза Шатилин.

В същото време експертът призна, че най-доброто решение би било да не губите време и да занесете смартфона в сервизен център.

По-рано журналисти разказаха как освобождаването на паметта на смартфона ще ускори работата на устройството. Според експерти един от най-лесните начини да освободите място в паметта е изтриването на снимки и видеоклипове от SMS. Любителите на подкасти също бяха посъветвани да изтрият вече слушани епизоди.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *