Apple пуска своя серия автомобили

„Apple“ ще представи своя автомобилен проект след не по-късно от шест месеца. Анализаторът на „Wedbush“ Даниел Айвс съобщи това в интервю за „CNBC“, достъпно в канала на телевизионната компания в „YouTube“.

Специалистът отбеляза, че първата кола на „Apple“ едва ли ще бъде пусната преди 2024 година. Компанията се нуждае от време, за да започне производството буквално от нулата. Корпорацията на Тим Кук обаче ще бъде принудена да направи информацията за проекта публична, „за да постави основите на Apple Car“.

Според Айвс „Apple“ ще проведе презентация на проекта за безпилотни електрически автомобили и ще обяви навлизането си на автомобилния пазар през лятото. Обявяването на „Apple Car“ ще се състои през следващите три до шест месеца.

Анализаторът, който узна за класифицираните данни от източници, вярва, че във възможно най-кратки срокове компанията трябва да намери партньори за производството на автомобила. Даниел Айвс каза, че в момента топ мениджърите на корпорацията водят преговори с други компании.

Apple ще бъде домакин на поне едно публично събитие през лятото на 2021 година – традиционният WWDC. В него компанията обикновено представя нови версии на операционни системи за смартфони, компютри и други устройства и споделя планове за бъдещето.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *