ОФИЦИАЛНО: Връщат публиката по стадионите

Министърът на здравеопазването в оставка проф. Костадин Ангелов и главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев обявиха разхлабването на още мерки. Сред тях е и връщането на публиката по стадионите с 30% от капацитета им.

Това ще може да стане още от утре, 24 април, като по този начин на голямото дерби между Левски и ЦСКА в неделя от 17:00 часа на Националния стадион ще има фенове на двата тима.

Според заповедта на министъра ще се допуска запълване на 30 процента от капацитета на стадионите, но не повече от 1000 души на сектор. Това означава, че на дербито в неделя ще има 4000 зрители, разделени наполовина между двата тима.

„Публиката се разрешава до 30% на стадионите, но не повече от 1000 души на сектор. Задължително трябва да се спазва дистанция минимум от метър и половина, а също така и носенето на маски“, заяви министърът на здравеопазването в оставка.

Днешното решение на Ангелов означава, че фенове ще има по стадионите за решаващите битки от плейофната фаза на Първа лига, които ще се проведат през май, както и за финала на Купата на България на 19 май между ЦСКА и Арда, който също ще се играе на Националния стадион.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *