Volkswagen ID.4 е моделът на годината

Електрическият кросоувър Volkswagen ID.4 е обявен за Световна кола на годината. Това е решението на журито в конкурса за WCOTY. Победителите трябваше да бъдат посочени на автомобилното изложение в Ню Йорк, но то и тази година, както и миналата, бе отменено заради пандемията от коронавирус.

В резултат на това церемонията се проведе дистанционно. Тримата финалисти бяха избрани от 90 автомобилни журналисти от 29 държави, но кросоувърът от Германия изпревари японските модели – електрическият автомобил Honda e и хибридът Toyota Yaris.

ID.4 е базиран на MEB платформата на Volkswagen Group. Дължина на кросоувъра – 4584 мм, ширина – 1852 мм, височина – 1612 мм. Автомобилът е със задно предаване с един електродвигател с мощност 204 конски сили е предназначен за пътуване без презареждане до 520 км. Задвижването на четирите колела ID.4 се предлага с двигател с мощност 306 конски сили.

Mercedes S-Class спечели категорията за най-представителен автомобил, а Porsche 911 Turbo спечели категорията за най-добро спортно возило.

Електрическият автомобил Honda e е обявен за градски автомобил на годината, а новият Land Rover Defender е отличен с най-добър дизайн.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *