Благородник забогатява, след като от безпаричие е принуден да продаде на боклук от тавана си

Наследникът на древно шотландско фамилно име, лишен от пари по волята на майка си, решил да организира продажба на боклук и изведнъж забогатял. Това съобщава британското издание „Daily Mail“.

Граф Алистър Съдърланд е принуден да организира търг, средствата от който да отидат за поддръжката на замъка на семейство Дънробин. В търга са представени ценности и семейни реликви, които в продължение на десетилетия са събирали прах на тавана.

Въпреки скромните очаквания, почти всички артикули се продават за повече от очакваното. И така, за чифт кремъчни пистолети от 18-ти век, вместо очакваните 10 хиляди паунда, графът Съдърланд прибра 44 хиляди, а короната от едуардианската епоха бе продадена за 11 хиляди паунда, въпреки че максимумът се е оценявал на 1,5 хиляди лири.

Общо 416 партиди минаха под чука, сред които бяха стари книги, сребърни чинии и дори тоалетни принадлежности. В резултат на това вместо очакваните 400 хиляди лири, Съдърланд печели повече от 732 хиляди.

Графиня Елизабет почина през декември 2019 година. Три дни преди смъртта си тя съставя завещание, според което Съдърланд наследява само семейния замък с прилежащите земи, докато парите отиват на брат му близнак Мартин и сестрата лейди Анабел Бейнтън.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *