Десетки звезди от Холивуд с призив към Джо Байдън

Десетки холивудски звезди и други световни знаменитости подписаха отворено писмо до американския президент Джо Байдън с молба да отложи подписването на екологични споразумения с бразилския лидер Джаир Болсонаро, докато не настъпи истински спад в обезлесяването на екваториалните гори на Амазонка. Това съобщава „ТАСС“ позовавайки се на бразилски медии.

Артисти и музиканти от САЩ и Бразилия също призоваха Байдън да не отделя средства за въпроси, свързани с тези споразумения. Те отбелязаха необходимостта от диалог с коренното население, традиционните общности в басейна на Амазонка и гражданското общество за решаване на този проблем.

Сред подписалите призива към президента на САЩ са актьорът Леонардо Ди Каприо, както и колегите му Алек Болдуин, Хоакин Финикс, Орландо Блум, Джейн Фонда и Сигорни Уивър. Певицата Кейти Пери и музикантът Роджър Уотърс също изразиха подкрепата си за тази инициатива.

По-рано повече от 150 активисти, актьори и бизнесмени, включително Леонардо Ди Каприо и основателят на Amazon Джеф Безос, също подписаха отворено писмо до президента Байдън, призовавайки за отговор на изменението на климата. Авторите на апела отбелязват, че американският лидер може да бъде запомнен като „президент по климата“, който изведе човечеството „от ръба на скалата“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *