Бойко Борисов: Парламентът трябва да реши за Националния оперативен щаб

Министър-председателят в оставка Бойко Борисов заяви, че парламентът трябва да вземе решение за Националния оперативен щаб. Той говори пред журналисти, след като днес бе изписан от болницата, в която претърпя операция на крака.

„Да гласуват със същия състав ли ще е или с нов. Министърът за една минута може за подпише. Аз съм водил преговори. Знаете ли как се преговаря с Волен Сидеров или Красимир Каракачанов“, каза той и добави, че не му завижда на Слави Трифонов.

По думите му, ГЕРБ-СДС ще изпратят официално писмо на обединението „Демократична България“. По думите му ДБ подкрепяли безусловно тази на Слави Трифонов, а не ГЕРБ, който са в ЕНП и са били подкрепени от редица лидери в ЕС. Още в рамките на днешния ден преговорният екип на ГЕРБ-СДС – Даниел Митов, Томислав Дончев и Румен Христов от СДС ще преговарят с „Демократична България“.

На въпрос дали сега ще се яви пред народните представители в парламента Бойко Борисов посочи към крака си и риторично попита журналистите „как да отиде“.

„Досега благодарих на сестрите и на лекарите. Вижте как се радват хората, дали сме токсична партия? Благодаря на Тони, за пети път ме изтърга. Дано е за последен път, въпреки че няма да мирна“, каза Борисов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *