Бойко Борисов: Аз съм се оттеглил, но те пак викат „Ела, за да можем да се дразним

Премиерът в оставка Бойко Борисов реагира остро на атаките срещу ГЕРБ относно Плана за възстановяване и устойчивост. Той даде извънреден брифинг в централа на партията, на който присъстваха и вицепремиерът Томислав Дончев, финансовият министър Кирил Ананиев и здравният министър Костадин Ангелов.

Новият парламент настоя лично Борисов да дойде и да го разясни в пленарната зала. Депутатите задължиха премиерът в оставка да се яви тази сряда. 

Днес обаче той потвърди, че няма да отиде. Не виждал смисъл и на шега каза, че вече е „обикновен гражданин“. „Аз съм се оттеглил от всички места, за да не дразня. Но те пак викат „Ела, за да можем да се дразним“. Те нямат капацитет за друго“, настоя още лидерът на ГЕРБ. 

„Ще започнем с Плана за възстановяване и устойчивост, тъй като последните дни се опитват да го изкарат едва ли не като неангажираност. Искат да го направят ябълката на раздора, а е правен от над 200 човека. Няма лошо за тези, които ме викат в парламента, но как си представят да им представим този план.

Аз съм отговорен човек и не случайно сме работили много по този план. Моето предложение към новото управляващо мнозинство е да го приемат – той е добре направен. Отхвърлете го, ако не ви харесва. Направете ваш, но спрете да спекулирате, че няма план“, заяви Борисов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *