Костадин Ангелов: Здравната ни система издържа, но продължаваме да губим животи

Здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов заяви, че мерките, които бяха взети за третата вълна на COVID-19 са били навременни пълноценни и са дали резултат. Той говори по време на брифинг в Министерски съвет относно актуалната епидемична обстановка в страната.

„Справяме се и с третата вълна, което означава, че мерките бяха навременни, пълноценни и дадоха резултат. Здравната ни система издържа, но продължаваме да губим животи. Ние лекарите не помним пациентите, които сме излекували, но помним тези, които сме загубили“, каза Ангелов.

Припомняме, че вчера Националният оперативен щаб бе разформирован, а брифинги в предишния си вид няма да има. Последните данни за коронавируса ще се предоставят от здравното министерство.

„Логично бе да се разформира Щабът, защото дойде краят на мандата на това правителство. Здравеопазването не може да бъде боксова круша, върху която да загряват новопоявили се политици или политически мераклии. Уморихме се от политика в здравеопазването. Нека да бъдем максималко нормални поне в тази сфера“, коментира Ангелов. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *