Честит 50 годишен юбилей на Камен Донев

Един от най-любимите актьори на българската публика Камен Донев днес празнува своя 50-и рожден ден. Той е роден на 15 Април 1971г. в Русе. Завършва специалност „Актьорско майсторство“ в НАТФИЗ през 1993 г. в класа на проф. Крикор Азарян и доц. Тодор Колев.

Професионалният му актьорски път започва в театър „Българска армия“ от 1994г. до 2009г. През 2000 и 2001г. участва в българското телевизионно предаване „Улицата“ на режисьора Теди Москов. До момента е изиграл над 40 роли в театъра и киното и е написал повече от 30 драматургични творби.

Реализирал е авторски постановки и хореография. Има участия в български и международни театрални фестивали. През ноември 2006г. е публикуван сборникът му „Всичко дотук – текстове за театър, кино и телевизия“, съдържащ текстове от дългогодишното му творчество.

Неизброими са наградите и отличията, които талантливият актьор получава. Най-голяма обаче е обичта на публиката, която той взривява с неподправения си дух. До сега няма друг актьор, който да напълни 12 хилядната зала „Арена Армеец“ за своя спектакъл.

Гениалният Камен Донев трябваше да отбележи 50 годишния си юбилей на сцената на театър „Българска армия“, откъдето започва професионалният му актьорски път. Той се превъплъщава в култовия образ на Сирано дьо Бержерак в едноименната драма на Едмон Ростан, постановчик – Стоян Радев. Премиерните представления на 13,14 и 15 април, за съжаление се отложиха.

Нека е честит 50 – годишният юбилей на обичания, безспорен талант – Камен Донев! Желаем му здраве, творческо вдъхновение и енергия, за да продължи да ни радва с прекрасните си и неповторими превъплъшения на сцената.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *