Ива Митева-Рупчева e новият председател на Народното събрание

Ива Митева-Рупчева бе избрана за председател на 45-ото Народно събрание събрание. Това се случи след 160 гласа „За“, нито един „Против“ и 74 „въздържал се“  от гласувалите в пленарна зала.

От дистанционно участващите в заседанието депутати трима души бяха „За“, а един гласува „въздържал се“. Така тя става третата жена председател на Народното събрание след Цецка Цачева и Цвета Караянчева, и двете от ГЕРБ.

„Заставам с голямо вълнение на тази трибуна, заради доверието, което ми оказвате. Осъзнавам отговорността и очакванията на всички ни да намерим най-вярната посока, за да отговорим на предизвикателствата на днешната усложнена реалност“, заяви Митева след избирането си.

Tя е била директор на Дирекцията по правни въпроси в стария парламент. Тъй като работи отдавна в парламента, познава в детайли администрацията. Кабинетът ѝ е бил в Партийния дом и тя е отговаряла за европейското право. Докоснала се е до всички основни закони в държавата през последните години. Като познавач на европейското право тя е помагала на депутатите в изработването на промените в изборното законодателство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *