От Левски са свили бюджета до четвърт милион лева

Левски е свил бюджета за заплати до 250 хиляди лева на месец, пишат колегите от „Тема Спорт“. Такава е сметката, която „сините“ трябва да покриват за месечни възнаграждения на футболистите си. Тя е свита благодарение на част от най-скъпоплатените играчи в състава.

През миналия месец сините успяха да продадат нидерландеца Найджъл Робърта на американския Ди Си Юнайтед – остава само трансферът да бъде затворен. През януари пък от тима си тръгна Паулиньо.

Бразилското крило премина в Корфакан от ОАЕ, като за правата му сините получиха 300 хиляди евро. Тогава от клуба признаха, че ако сделката за Паулиньо не е станела факт, то той е щял да бъде освободен, защото не може да бъде плащано месечното му възнаграждение.

След като Наско Сираков придоби мажоритарния пакет акции на Левски, разходите за заплати бяха доста по-високи. В края на миналата година чрез обръщение на официалния сайт на клуба той обяви: „При идването ми на стадион „Георги Аспарухов“ за заплати на играчите бяха необходими 521 591 лева месечно“.

Сега тази сума е свита двойно, макар че през зимата сините привлякоха шестима чуждестранни футболисти -вратаря Звонимир Микулич, защитниците Ребин Сулака, Начо Монсалве, Файсал Рерас и Драган Михайлович, както и нападателя Билал Бари.

Очаква се в началото на следващата седмица Левски да финализира и сделката за Робърта. Той е в САЩ, но все още е под задължителна карантина. След това ще премине медицински прегледи и ако всичко е наред, ще стане официално футболист на Ди Си Юнайтед. За правата му Левски ще вземе 1.2 милиона долара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *