Nissan пуска нов електрически кросоувър

Японският производител на автомобили „Nissan“ се готви да разшири своята зелена гама с нов електрически кросоувър, размерът на който е сравним с този на „Juke“. Това съобщава „Auto Express“, позовавайки се на генералния директор на „Nissan Europe“ за планиране на производството Николас Босек.

Бозек отбеляза, че везилото ще бъде оборудвано с електрическа централа и система за задвижване на четирите колела „Nissan E-4ORCE“. Размерите на новия електрически SUV ще бъдат близки до компактния кросоувър „Juke“.

В основата на електрическия кросоувър ще бъде модулната съкратена платформа CNF-EV, която вече е използвана на друг електрически кросоувър Nissan Ariya. Новостта ще бъде представена в две версии: задвижване на четирите колела и задвижване на предните колела. Очаква се електрическата кола с предно предаване да бъде по-евтина от задвижването на всички колела.

Електрическият кросоувър ще получи батерии с капацитет 63 kW/h, способни да изминат около 400 километра с едно зареждане. Все още не е обявен моментът на появата на новата компания „Nissan“.

В края на януари 2021 г. се появи информация, че до 2030 г. Nissan възнамерява да прехвърли всички свои нови модели на електрически двигатели. Очаква се производителят да пласира новите електрически автомобили на основните си пазари – Китай, Япония, САЩ и Европа. Намерението на компанията е да заеме водеща позиция сред производителите на автомобили в производството на електрически превозни средства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *