Преслав прие второто издание на турнира DRAG ROAD 4D

Повече от сто мотоциклетисти от над десет градове в страната се включиха в състезателната програма на второто издание на DRAG ROAD 4D, организирано от шуменския мотоклуб The Devils MC, в промишлената зона на Велики Преслав. За надпреварата в старопрестолния град днес пристигнаха около две хиляди любители на моторните спортове с повече от хиляда мотоциклета. 

„Драг надпреварата е надпревара, в която след определянето на мощността на моторите и разпределянето им в различни класове, в нашия случай до 600, над 600, 900, над 1000 кубика, може в този отделен клас да се направи състезание. Например участниците са десет, тегли се томбола и се състезават по двама, на права отсечка, на 400 метра, в която имат право да развият максималната възможна скорост за машината, която, разбира се, не е разрешена за управление по пътищата. Това е и идеята на драга – да има място на което всички притежатели на мотори да имат възможност да развият високи скорости на място, което е обезопасено“, уточни Деси Николашева, която отговаря за комуникацията на състезанието.

Зрителите имаха възможност да видят едни от най-добрите състезатели по мотоциклетизъм на България, включително шампиони в надпреварите на Българската асоциация по мотоциклетизъм, медалисти на писта и призьори в международни турнири.