Андреа Бочели с концерт в София

Легендарният певец Андреа Бочели празнува 30 години на сцената с концерт в София. Маестрото ще пее на стадион „Васил Левски“ на 14 септември. Това съобщиха организаторите на събитието. Италианецът е сред най-обичаните тенори в света. 

Бочели е роден с вродена глаукома, като на 12-годишна възраст окончателно загубва зрението си, вследствие на удар с топка при игра на футбол. Пял е в оперите Бохеми, Тоска и Трубадур. Изпълнявал е дуети със Селин Дион, Катрин Макфий, Кристина Агилера, Лаура Паузини и други. Има издадени 20 албума, от които са продадени над 70 милиона копия.

През последните три десетилетия емблематичният изпълнител на класическа и поп музика влезе в сърцата на милиони хора с гласа си и вдъхнови много артисти със своя живот. Българската публика ще има възможност да стане свидетел на грандиозен концерт на маестрото това лято, тъй като София е включена в юбилейното турне за 2024, посветено на постиженията на артиста. Билетите ще бъдат пуснати в продажба на 8 март.

Андреа Бочели е признат в цял свят като пионера на италианската вокална традиция. Той е роден в италианската област Тоскана и е продал над 90 милиона копия от своите албуми в цял свят. Италианецът за първи път става известен, когато печели музикалния фестивал в Сан Ремо през 1994. По същото време започва и блестящата си кариера с класически произведения, изпълнявайки шедьоври от оперния репертоар на сцената. 

Бочели печели успешно, както любителите на операта, така и тези на поп

музиката. През годините маестро той чупи всички възможни рекорди на музикалната индустрия, свири на всички важни световни сцени, печели възхищението на папи, аристократи, музикални и филмови звезди и издава 17 студийни албума.