bTV ще покаже честванията на 3 март с удължена програма в ефира

На националния празник 3 март, екипите на bTV ще бъдат в цялата страна, за да покажат честванията по повод Освобождението на България.

Благодарствен молебен в храм-паметник „Рождество Христово“ в гр. Шипка, тържествено отбелязване на 146-ата годишнина от Освобождението с приемане на почетния строй, заупокойна молитва в памет на загиналите герои и слова по случай националния празник, ще бъдат сред акцентите в официалната програма на връх Шипка. Уикенд блокът на bTV Тази неделя“ ще продължи до 11:30 часа. Водещият Митьо Маринов ще предава пряко как протичат честванията от връх Шипка, а Бесте Сабри ще посреща гости в студиото. В рамките на предаването екипът ще проследи и военния церемониал по издигане на националното знаме пред Паметника на Незнайния воин в София.

Репортерите и кореспондентите на bTV Новините ще разказват за празничните прояви през деня от различни места. В 12:00 часа в обедната емисия на bTV Новините зрителите ще видят поклонението и поднасянето на венци и цветя пред Паметника на свободата на връх Шипка.

Навръх 3 март екипът на публицистичното предаване „120 минути“ и водещият Светослав Иванов ще погледнат към българските постижения и изкачени върхове в спорта, медицината и изкуството.

Тържествената заря-проверка по случай 3 март ще бъде проследена в централната емисия Новини, която ще продължи до 20:00 часа. Водещият на bTV Новините Юксел Кадриев ще се включва на живо от площад Народно събрание, за да направи зрителите съпричастни с официалните речи и празничните илюминации, а Виктория Петрова ще представя новините от студиото на bTV.