Очаква се поскъпване на смартфоните

Смартфоните ще поскъпнат поради липсата на компоненти за тяхното производство. Това съобщава китайското издание „MyDrivers“.

Според анализатори на медията, компаниите работят в остър недостиг и това стимулира покачването на цените за все по-голям брой устройства.

Като пример от „MyDrivers“ цитират неотдавнашен доклад на „Realme“, в който топ мениджърите на компанията прогнозират непосредствено увеличение на цените на пазара на смартфони. От корпорацията тогава заявиха, че покачването на цените ще бъде забележимо през втората половина на годината.

„Очевидно топ мениджърите ни подготвят за неизбежното увеличение на цените“, заключават авторите, като отбелязват, че по този начин големите компании мотивират потребителите да купуват активно джаджи.

От друга страна, производителите на смартфони продължават активно да пускат скъпи водещи устройства. „Човекът създава впечатлението, че всичко е безоблачно и пазарът е преживял пандемията от коронавирус с най-малко загуби“, обобщават от „MyDrivers“.

В края на март президентът на Xiaomi Уанг Сян обяви, че цената на някои от смартфоните на компанията може да нарасне. В края на декември репортери на „GizmoChina“ отбелязаха, че през 2020 година цената на телефоните е достигнала рекордно високо ниво.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *