Надим Нааман от 17 години изпълнява главната роля във „Фантомът на операта”

Надим Нааман от 17 години изпълнява главната роля във „Фантомът на операта”. Британският актьор е част от трупата, която през април гостува в зала 1 на НДК с 14 представления, съобщават организаторите от „БГ саунд стейдж“.  

По думите на артиста основната идея на „Фантомът на операта” е за това да бъдеш приет и да искаш да бъдеш обичан. Да не съдиш хората за това как изглеждат. 

„Фаkтомът” е от онези представления, в което всички съставки се сливат перфектно”, казва още Надим Нааман. 

„Музиката е невероятна,  историята се развива в едно много специфично място и време – в Парижката опера, и публиката го намира за много романтично. Спектакълът има автентичните костюми, сценографски дизайн, оркестърът – тези съставки се комбинират и те връщат назад във времето. Независимо къде са по света, хората обичат да избягат и да погледнат към друга епоха”, обяснява Нааман на какво се дължи успехът на мюзикъла.

Още като ученик той играе в различни продукции, но участието му в училищната постановка „Исус Христос суперзвезда” е повратната точка в неговия живот. През годините участва в постановки по целия свят, снима телевизионни и игрални филми. Влиза в образа на Фантома за първи път преди 20 години и това го превръща в международна звезда.

А за това къде се намира сега в своята кариера, отговаря: „Представлението продължава да се връща в живота ми и е изиграло определена роля да определя кой съм. И сега се чувствам много комфортно с това кой съм. Вече не отговарям на въпроса каква ми е мечтаната работа, защото сега изживявам именно това”.

Както писа БТА, оригиналната постановка на Андрю Лойд Уебър пристига в София за представления от 11 до 14 и от 16 до 21 април. През януари най-дълго играният спектакъл на „Бродуей“ отбеляза 36 години на сцената. Игран е на 19 езика пред 160 милиона зрители по цял свят. Участват над 100 души – актьори, балетисти, музиканти и симфоничен оркестър. 230 костюма излизат на сцената, а подготовката за спектакъла – построяването на сцената, декорите, озвучаване и осветление, с която са ангажирани над 150 души, отнема 10 дни.