Шест седмици със специална селекция от криминални мистерии по KINO NOVA

Спиращи дъха изненади с 30 вълнуващи филмови заглавия и 14 премиери ще предложи KINO NOVA в началото на новата 2024 г. В продължение на шест седмици всеки делничен ден от 18:00 ч. киноманите ще могат да се насладят на специална селекция от криминални мистерии. Сред заглавията, с които тематичният канал ще изненада зрителите, са „Цветарница на мистериите“, „Загадките на сватовницата“, „Мистериите на Хейли Дийн“, „Изпечено убийство“, както и премиерната поредица „Загадъчни кръстословици“.

Неповторимото филмово приключение с престъпни истории за всеки вкус стартира на 1 януари с пет премиерни ленти, първата от които е Загадъчни кръстословици: Смъртоносен пъзел”. Филмът ще запознае зрителите с брилянтната редакторка на кръстословици Тес Харпър (Лейси Чабърт), въвлечена в полицейското разследване, когато няколко насочващи улики в пъзелите й се оказват свързани с неразкрити престъпления. За да докаже невинността си, героинята ще трябва да напусне уюта на защитения си свят и да работи с полицейския детектив Логан О’Конър (Бренън Елиът). Но преди да се опитат да разгадаят случая, те ще се научат да приемат различията на другия.

Във вторник от 18:00 ч. е време за нова порция разследвания и интригуващи мистерии в продължението „Загадъчни кръстословици : Предложение за убийство“. Стар приятел на гениалната Тес Харпър е убит точно в деня, в който брой на вестник „Сентинел“ включва неговото предложение за брак. Смелата редакторка знае, че трябва отново да обедини сили с лейтенант Логан О’Конър, за да открие убиеца. Първата стъпка е да сглобят парчетата на пъзел, чийто произход датира от Европа през Втората световна война. Как ще протече разследването на поредната загадка, не пропускайте на 2 януари от 18:00 ч.

Третият ден на новата 2024 г. ще предложи на зрителите нова премиерна лента – „Загадъчни кръстословици: Абракадабра“. Известен магьосник пада мъртъв на сцената по време на опасен трик пред публика. Когато инцидентът се оказва убийство, редакторът и детектив на непълен работен ден Тес Харпър и Логан О’Конър отново са призовани. Заедно те трябва да разчетат не толкова очевидните улики и да приложат разследващия си нюх, за да изправят убиеца пред правосъдието. 

На 4 януари от 18:00 ч. киноманите ще видят четвъртата част от приключенията на неочаквано добрия тандем в „Загадъчни кръстословици: Фатално пропадане“. След като доброволно участва в състезание по решаване на кръстословици с нов суперкомпютър, талантливата Тес Харпър се озовава въвлечена в разследването на странно убийство на технологичния изпълнителен директор. Тя и Логан трябва да открият отговора на загадката, преди да са станали следващите жертви. 

Двойката ще се впусне в едно финално разследване в „Загадъчни кръстословици: Смъртоносна надпревара“ – на 5 януари, петък, от 18:00 ч., по KINO NOVA. Тес е поканена да участва в популярна телевизионна игра, но когато водещият е неочаквано убит, тя и детектив Логан О’Конър се опитват да разкрият кой стои зад всичко това. Докато навлизат все по-навътре в случая, те разкриват мрежа от тайни, скрити послания и загадъчни улики, които ги водят по-близо до истината. 

Повече информация за филмите можете да откриете на сайта, както и във Facebook  страницата на KINO NOVA.