„Вкусът на България“ кани на приказна разходка с лодка по река Ропотамо

Тази събота (11 ноември) от 11:00 ч. „Вкусът на България“ ще отведе зрителите на bTV в резервата Ропотамо – изключителна природна забележителност, която се намира между Созопол и Приморско. Там тихо и спокойно, с невероятна красота и енергия, към морето се спуска вълшебната река Ропотамо, която пази до днес легендата за момичето „Ро“. Според нея Ропотамо е реката на „Ро“, а мястото е „изгубеният Рай“.

Водещата Мария Жекова ще се впусне в приказна разходка с лодка по поречието на реката, за да се запознае отблизо с невероятното разнообразите от флора и фауна, чиито дом е Ропотамо. Тя ще се възхити искрено и на легендата за „Ро“, която спътникът й ще разкаже пред камерата.

Преди да отпътува за Несебър, Мария ще покаже нагледно как се приготвя вкусна паста папарделе с апетитен сос от черноморски миди. В древния морски град тя ще се срещне с единствен по рода си предприемач, избрал да отглежда българска мида по иновативен начин в биологична мидена ферма. Той ще разкаже какво отличава българските миди от всички останали миди по света и защо е необходимо да подбираме и предпочитаме местните морски продукти.

След дълго пътешествие навътре в морето, Мария ще акостира в каменна рибарска хижа, където ще опита миди по класическата рецепта „Миди в собствен сос“.

„Щастието е около нас и са ни нужни само очи и сърце, за да го видим.“, ще възкликне тя.Не пропускайте „Вкусът на България“ на 11 ноември от 11:00 ч. по bTV.