Разкриха нелегална фабрика за производство на цигари в София

При акцията на служителите от Пето районно управление са открити оборудвани за производство на тютюневи изделия помещения; иззети са над 300 килограма тютюн и 5400 къса цигари без акцизен бандерол.

В хода на специализираната операция за противодействие на престъпления с акцизни стоки е задържан 44-годишен, криминално проявен столичанин.

В недостроена къща в кв. „Горна Баня“, стопанисвана от задържания, са разкрити помещения с оборудване в процес на производство на тютюневи изделия – модерни машини за рязане и обработка на тютюн, автоматизирани системи за пълнене, пакетиране и опаковка на готови кутии и кашони с цигари.

При последвалите процесуално-следствени действия са намерени и иззети 5400 къса цигари без бандерол, около 150 килограма нарязан тютюн, пакетиран в пластмасови съдове, 150 килограма тютюн на листа, девет кашона с филтри за пълнене на цигари, множество картонени заготовки за производство на кутии за цигари. Работата по образуваното досъдебно производство продължава под надзора на Софийската районна прокуратура.

Вчера митнически служители задържаха 175 365 заготовки за кутии за цигари и 112 бобини коркофан (филтърна хартия) при проверка на товарен автомобил в района граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Дунав мост 2“ при Видин – Калафат.